Agneta är discodansande trebarnsmamman med lång erfarenhet som konsult på både mjukvaru- och hårdvarusidan.

Agneta Lowbrink.jpg


 


Agneta Lowbrink, konsult på Sylog Stockholm

 

Agneta är discodansande trebarnsmamman med lång erfarenhet som konsult på både mjukvaru- och hårdvarusidan. Ett exjobb inom hårdvara på Ericsson efter utbildningen på KTH banade väg mot mjukvaruutveckling och hennes specialområde som Configuration Manager – att se till så att rätt version släpps och att utvecklarna i teamen använder rätt version i utvecklingen.

 

Agneta, vad har du gjort innan du kom till Sylog?

Ja, det har hunnit bli lite olika jobb. Både som konsult och anställd på Ericsson och Data Respons innan jag kom till Sylog första gången 2011. Men jag började med att plugga till Högskoleingenjör på KTH. Då var fokus på elektronik och ellära, men en kurs i programmering var inkluderad. Och den hatade jag. Så jag sökte och fick ett exjobb kring hårdvara på Ericsson i slutet av utbildningen och där blev jag sedan kvar under fem år.

 

Men nu jobbar du med mjukvara, hur kommer det sig?

Efter åren på Ericsson i slutet av 90-talet var jag sugen på att byta jobb. Men skulle man jobba med hårdvara då, så fanns egentligen bara Ericsson. Mjukvara däremot, där fanns det ett oändligt antal arbetsgivare. Men, jag kunde ju inget om mjukvara. Så jag tog tjänstledighet och drog till Australien med dåvarande pojkvännen, min nuvarande man, för att plugga mjukvara ett drygt år.

 

Vad lockade dig till konsultbranschen från början?

På Ericsson så jobbade jag med många externa konsulter och de verkade ha så roligt. Ericsson var ett toppenställe, så skulle jag hitta ett lika bra jobb utanför Ericsson så var det som konsult tänkte jag. Så jag fick jobb på TietoEnator, i ett projekt inom telekom. Och lite senare så fick jag ett uppdrag som CM. Men det handlade tyvärr bara om att hålla i de så kallade CCB-mötena två gånger i veckan och uppdatera ett excelark. Jag stod ut i ett år. Det var SÅ tråkigt!

 

Hur kom det sig att du började på Sylog?

Under det där lite trista CM-uppdraget så kom jag i kontakt med Sylog via en kollega på Ericsson. Jag kände ju redan till dem lite, så jag tog klivet över i mars 2011. Och blev kvar på Ericsson, men som konsult. Uppdraget var att certifiera Clearcase, ett verktyg för versionshantering. Men i slutändan var det inte så många på Ericsson som var intresserade av det, så det blev ett kort uppdrag. Jag ville gärna jobba mer med hårdvaruutveckling igen.

 

Och då lämnade du Sylog och gick till moderbolaget, Data Respons?

Det stämmer. Mitt CV lämnades till olika uppdragsgivare med fokus på utveckling, men jag hade ju inte jobbat med det på drygt 10 år vid det här laget och då är det svårt att få den typen av uppdrag. Mitt CV visade fokus på CM, men jag ville jobba med utveckling. Så småningom landade mitt CV hos Data Respons och det slumpade sig som så att man hade behov av en person med min bakgrund. Så jag blev anställd där och fick ett Linux-uppdrag, att lösa någon bugg i en hårdvara. Men jag kunde ju inte Linux, så Google blev min bästa vän. Så småningom blev jag också uthyrd som konsult till en kund i fordonsindustrin och i ett hårdvaruprojekt med en tysk lastbilstillverkare. Det var ett roligt projekt.

 

 

 

Och nu är du tillbaka på Sylog. Hur hamnade du i den roll du nu har?

Det var min säljare Erik Rosén, som tyckte jag skulle passa i ett uppdrag på Skatteverket. Och jag som jobbade med hårdvara tänkte förstås – Skatteverket? Men, okej, jag provar med att gå dit för de kommer ändå att säga nej med min bakgrund. Men så träffade jag på en tidigare konsultkollega i receptionen. Hon jobbade på Skatteverket och hade sett mitt CV i högen och redan lagt ett gott ord, så jag fick och tog uppdraget. Så jag bytte igen från hårdvara till mjukvara och lämnade då Data Respons och blev konsult på Sylog istället.

 

Vad är det för typ av projekt du är involverad i?

Fram till nyåret 2020/21 jobbade jag med C-utveckling och legacy system på Skatteverket. Nu sitter jag på ett in-house projekt mot en fordonskund. Vi ska ta över förvaltningen av en kommunikationsenhet som samlar data från lastbilar. Parallellt kommer vår kund att utveckla en ny. Så jag ska både utveckla och test systemet. Testerna sker en gång i månaden genom en halv dags körning i Stockholmstrafiken. Vi läser sedan av data och jämför med förgående insamlingsdata. Väldigt spännande. Inte minst som jag nu är tillbaka till hårdvaran igen!

 

När har du som roligast eller tråkigast på jobbet?

Det kanske låter som en efterkonstruktion, men jag tycker faktiskt att mitt jobb som handlar mest om rättning av buggar faktiskt är jättekul. Så det trivs jag väldigt bra med.

 

Hur är Sylog som arbetsplats?

Jag trivs jättebra här. Jag har ju sett Sylog under flera faser sedan första gången 2011. Redan några år innan hade flera kollegor från TietoEnator börjat här, men för mig tog det ytterligare några år efter några perioder av föräldraledighet. Det är en härligt informell stämning på Sylog och en lönemodell som jag gillar. Även om den också kändes lite läskig inledningsvis jämfört med hur det var hos mina tidigare arbetsgivare.

 

Har du någon dold talang?

Talang vet jag inte, men en rolig sak är discodansen. Mina tre döttrar har alla dansat mycket och för ett par år sedan var jag med en av döttrarna på SM i discodans. Och helt plötsligt kommer det upp en grupp tanter, dvs 30+, på scenen och kör ett disconummer! Och det tyckte några av oss mammor var så kul att vi bestämde oss för att testa. Så vi tog privatlektioner med målet att vara med i SM 2019. Och där tog vi silverplatsen. Det var så roligt. Galet.

 

Några framtidsplaner du vill genomföra?

Ja privat så är det väl VM i discodans. Vi tränar en timme med en coach, en gång i veckan och själva 2 h i veckan. Vi var med i EM i Italien okt 2019. Och i oktober förra året skulle vi varit med på VM, men det fick ställas in på grund av pandemin. Så nu satsar vi på Tjeckien 2021 vid midsommar.

 

 

 

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Sylog?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@sylog.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor